Αρχική

Σεμινάριο Εκπ. Ρομποτική για ΠΕ03-ΠΕ04

Το ΕΚΦΕ Αγρινίου, σε συνεργασία το Παράρτημα Αιτωλ/νιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Εκπαιδευτική ρομποτική» που απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ03 και ΠΕ04, Σχολείων της Β/θμιας Εκ/σης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 10 άτομα και μέγιστος 24 άτομα. Αν υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση το σεμινάριο θα επαναληφθεί το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2019.

Η διάρκεια είναι 24 ώρες, 8 τρίωρες συναντήσεις κάθε πέμπτη 5-8μμ με έναρξη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ολοκλήρωση στο τέλος Ιανουαρίου του 2019, στο εργαστήριο Η/Υ του ΣΕΚ Αγρινίου, κτίριο πρώην ΕΠΛ.

Το σεμινάριο είναι εργαστηριακού χαρακτήρα. Στην πρώτη συνάντηση θα παρουσιαστούν διάφορες εκδοχές ρομποτικής (wedo, nxt, thymio...) και ο τρόπος προγραμματισμού τους. Στις επόμενες συναντήσεις θα γίνει εξοικείωση με το προγραμματιστικό περιβάλλον scratch μιας και η παγκόσμια τάση δείχνει μια σύγκλιση σε αυτό όσον αφορά τον προγραμματισμό των ρομποτικών κατασκευών εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα βασιστεί στο βιβλίο http://www.scratchplay.gr/ του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση:

https://goo.gl/forms/fnlxDxQPJDxhVIvX2

 

Εισηγητές: Τζούμας Μιχάλης, Μαθηματικός, πρώην Σχ.Σύμβουλος

Τσοβόλας Σπύρος, Φυσικός, ΕΚΦΕ Αγρινίου

Κουμπαρούλης Γιώργος, Πληροφορικός, Τεχνικός ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αιτωλ/νιας