Συχνές ερωτήσεις για το Μουσείο Αρχαίας Τεχνολογίας

Απο δική μου αμέλεια καθυστέρησε το βιβλίο των επισκεπτών στην είσοδο του Μουσείου.

Παρουσιάζω και απαντώ στα ερωτήματα που μου τέθηκαν στη διάρκεια των δύο πρώτων ημερών λειτουργίας (που ήταν μόνο για εκπαιδευτικούς).

1. Δεν ξεναγεί ο ίδιος ο κος Κοτσανάς

Μακάρι να ήτα εδώ όμως έχει να διαχειριστεί τέσσερις περιοδεύουσες εκθέσεις, που να πρωτοβρίσκεται; Οι τρεις ξεναγοί μας κάνουν θαυμάσια τη δουλειά τους.

2. Θα άξιζε καλύτερος χώρος σε μια τόσο σημαντική έκθεση

Ναι όμως τις διαπραγματεύσεις είχε κάνει ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ. Στα δύο πρώτα ερωτήματα  (πότε θα έλθει, για πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστείτε το χώρο) που μου τέθηκαν απο τους κατόχους καλύτερων χώρων ήταν αόριστη ή "δεν ξέρω".  Ο χρόνος που θα παραμείνει η έκθεση στην πόλη μας εξαρτάται απο την ανταπόκριση των σχολείων. Αν ο επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι  π.χ η Τρίπολη πως εκεινοι θα προγραμματίσουν ....;. Επιπλέον ο χώρος αυτός είναι λειτουργικός και εξυπηρετικός για τα μακρινά σχολεία που αξιοποιούν και το διπλανό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Βιβλιοθήκη.

3. Γιατί πληρώνουν οι μαθητές ενώ τα σαββατοκύριακα οι γονείς και το κοινό το επισκέπτεται ελεύθερα;

Γιατί είναι ακριβές το πλήθος των μαθητών ενώ των ενήλικων αόριστο. Θα μπορούσε πάντως να είναι και ανάποδα αλλά αυτήν τη λύση προτιμήσαμε.

4. Πρόκειται για ιδιώτη, γιατί να τον ενισχύσουμε;

Η δουλειά του κου Κοτσανά είναι μοναδική παγκοσμίως, δεν υπάρχει κάτι άλλο να συγκρισθεί. Η όλη προσπάθεια δεν αφορά κέρδος αλλά κάλυψη λειτουργικών εξόδων. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία  θα επιμεριστούν το κόστος.