Αρχική

Εκπαιδευτική Ρομποτική - εισαγωγή

Το ΕΚΦΕ συνεργάζεται με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ και στα πλαίσια της υποστήριξης των σχολείων της περιοχής ευθύνης τους ετοίμασαν μια πρόταση για δίωρη παρουσίαση της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η πρόταση απευθύνεται τόσο στην Α/βάθμια όσο και στη Β/θμια Εκπαίδευση με κατάλληλη προσαρμογή της παρουσίασης στην ηλικιακή αντιληπτότητα των μαθητών. Yποστηρίζει την διαθεματική προσέγγιση της γνώσης όπως περιγράφφεται απο την ορολογία STEM (Φυσικές επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική,Μαθηματικά).

Η πρόταση περιλαμβάνει:
α) Παρουσίαση διάφορων εκδοχών ρομποτικής όπως arduino, wedo, meet-edison, thymio, NXT

β)  Απλές εφαρμογές καθημερινής ζωής (αυτόματο άνοιγμα θυρών, φωτισμού κλπ)

γ) Επίλυση δύο προβλημάτων: επιτυχής έξοδος απο σπηλιά, οδήγηση πάνω σε γραμμή.

 Η υποστήριξη της πρότασης είναι για το τρίμηνο   Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος  του 2019.

Σεμινάριο Εκπ. Ρομποτική για ΠΕ03-ΠΕ04

Το ΕΚΦΕ Αγρινίου, σε συνεργασία το Παράρτημα Αιτωλ/νιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Εκπαιδευτική ρομποτική» που απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ03 και ΠΕ04, Σχολείων της Β/θμιας Εκ/σης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 10 άτομα και μέγιστος 24 άτομα. Αν υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση το σεμινάριο θα επαναληφθεί το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2019.

Η διάρκεια είναι 24 ώρες, 8 τρίωρες συναντήσεις κάθε πέμπτη 5-8μμ με έναρξη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ολοκλήρωση στο τέλος Ιανουαρίου του 2019, στο εργαστήριο Η/Υ του ΣΕΚ Αγρινίου, κτίριο πρώην ΕΠΛ.

Το σεμινάριο είναι εργαστηριακού χαρακτήρα. Στην πρώτη συνάντηση θα παρουσιαστούν διάφορες εκδοχές ρομποτικής (wedo, nxt, thymio...) και ο τρόπος προγραμματισμού τους. Στις επόμενες συναντήσεις θα γίνει εξοικείωση με το προγραμματιστικό περιβάλλον scratch μιας και η παγκόσμια τάση δείχνει μια σύγκλιση σε αυτό όσον αφορά τον προγραμματισμό των ρομποτικών κατασκευών εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου θα βασιστεί στο βιβλίο http://www.scratchplay.gr/ του Παν/μίου Θεσσαλίας.

Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση:

https://goo.gl/forms/fnlxDxQPJDxhVIvX2

 

Εισηγητές: Τζούμας Μιχάλης, Μαθηματικός, πρώην Σχ.Σύμβουλος

Τσοβόλας Σπύρος, Φυσικός, ΕΚΦΕ Αγρινίου

Κουμπαρούλης Γιώργος, Πληροφορικός, Τεχνικός ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αιτωλ/νιας

Διδασκαλία με geogebra

Το ΕΚΦΕ Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, διοργανώνει, για το σχολικό έτος 2018 -19, ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Διδάσκοντας στην τάξη με το Geogebra» που απευθύνεται σε δεκαέξι (16) Εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ03, Σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 2/11/2018 έως 23/06/2019 (15 δεκαπενθήμερα εκπαίδευσης) με τη μέθοδο της «εξ’ αποστάσεως ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης» και επιμορφωτής είναι ο τ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Μιχάλης Τζούμας. Για κάθε ένα από τα 15 δεκαπενθήμερα εκπαίδευσης, οι επιμορφούμενοι θα χρειαστούν χρόνο απασχόλησης περίπου 5 ώρες/15-ήμερο και ως εκ τούτου η διάρκεια προσδιορίζεται στις εβδομήντα πέντε (75) διδακτικές ώρες. Επίσης θα πραγματοποιηθούν τρεις το πολύ δια ζώσης συναντήσεις, εκ των οποίων η μία μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2018. Επιπλέον θα γίνει προσπάθεια υλοποίησης τηλεδιασκέψεων.

Εγγραφή εδώ

κλικ για αναλυτικές πληροφορίες

workshop εκπαιδευτικής ρομποτικής

Tην  Τετάρτη 24/10 και ώρα 12.00 στο 7ο Δ.Σ. Αγρινίου (παλιό Αγ. Χριστόφορο)

θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική και ειδικότερα την πρόκληση του φετινού Πανελλήνιου  διαγωνισμού

"Aρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά" (http://wrohellas.gr/)

Αρχικά θα γίνει μια εισήγηση του ΕΚΦΕ Αγρινίου σχετικά με τις δυσκολίες και πιθανές προσεγγίσεις του θέματος
και θα  παρουσιαστούν μια ή δύο ημιτελείς προτάσεις.

Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση και πιθανή βελτίωση των προτάσεων ή ιδεών των συμμετεχόντων (στην προγραμματιστική διάσταση).
Οσοι διαθέτουν το wedo  μπορούν να το φέρουν μαζί τους αν έχουν προβλήματα εγκατάστασης ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή, εκτός από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μπορούν να έλθουν

και όσοι θέλουν να ενημερωθούν για το διαγωνισμό, τα υλικά, τις διαδικασίες, τον προγραμματισμό κλπ.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η διευθέτηση του ωραρίου σας.

Δεν υπάρχει θέμα οικονομικής αποζημίωσης για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από απομακρυσμένες περιοχές (Ναύπακτος, Βόνιτσα) και αδυναμία μετακίνησης, θα γίνει εστιασμένη

συνάντηση μαζί σας κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 26410-47998
Καταλληλότερη ώρα η  9.00 π.μ. κάθε μέρα

ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.